Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Immunerősítő ételek III.

Banán    

banan.jpg

Az egyik legismertebb trópusi eredetű gyümölcs ,amely B3-,B5-,B6- és C-vitamint ,valamit biotint , magnéziumot ,mangánt ,káliumot és övényi rostot tartalmaz. A lassan felszívódó cukor tartalma emeli a szervezet energia szintjét.
A B5 vitamin tatalma elősegíti az immunrendszer ölősejtjeinek a kép-ződését, míg a B6 vitamin a szervezet méregtelenítését könnyíti meg. A banán nagy C-vitamin tartalma fokozza az immunrendszer hatékonysá-gát,és a benne lévő mangánnal együttműködve létrehozza az interferon nevű vírusölő anyagot. Ezenkívül sok rostot tartalmaz amely szabályozza a testnedveket kiterjesztett szerkesztői ablak,fokozza a bél mozgást és az idegi funkciókat.
 
Banánturmix         

bananturmix.jpg

Hozzávalók: 1 banán
                      5 dl hideg tej
                      1 csomag vaniliás cukor
                      kevés citromlé
Elkészítése: a meghámozott banánt apró darabokra törjük és a tejjel,vaniliás cukorral ,citromlével beöntjük a turmix gép kelyhébe. Alaposan összekeverjük és poharakban tálaljuk.
 
Banános sütemény     

bananos-suti.jpg

 
Hozzávalók :25 dkg vaj
                      20 dkg cukor
                      4 banán
                      4 tojás
                      1 csomag sütőpor
                      30 dkg liszt
 
Elkészítése : a lágy vajat a cukorral kikeverjük , a megtisztított banánokat villával összetörjük és a cukros vajhoz keverjük .,négy tojást adunk hozzá és összekeverjük . Majd hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet és összedolgozzuk az egészet. A masszát beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és 180 fokon 20-25 percig sütjük amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. A sütést tűpróbával ellenőrizzük. Még melegen kiborítjuk a tepsiből ,a pairt leszedjük és visszafordítjuk. Felkockázzuk és porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Menüpontok